repo21

Archive for December, 2007

Dinges & Dinges keert terug

Posted by marcho on 5th December 2007

In de jaren negentig was de brocanterie Dinges & Dinges een bekende gevel in de trendy Antwerpse Kammenstraat. Op het einde van het decennium hield uitbaatster Bieke Smet het voor bekeken, maar nu is Dinges & Dinges terug. De winkel vond een nieuw onderkomen in de voormalige lokalen van vishandel Jespers aan de Scheldestraat en biedt het publiek een mix aan van brocanterie, unieke collecties en tentoonstellingen.

foto1.jpg

“Toen we er in de Kammenstraat mee ophielden, besloten we onze collectie te behouden en op te slaan,” vertelt Bieke Smet. Samen met haar vriend Marcel Meulemeester breidde ze die collectie de voorbije jaren nog gevoelig uit, zodat Dinges & Dinges de volgende maanden een bijzonder brede waaier aan meubilair, kleding, snuisterijen, apparaten en uitzonderlijke collecties kan aanbieden.

Vooral die uitzonderlijke collecties kunnen liefhebbers wellicht bijzonder boeien. “We hebben onder meer nog een voorraad van een honderdtal elektrische flipperkasten,” zegt Marcel Meulemeester. Wanneer die te koop zal worden aangeboden, werd echter nog niet vastgesteld. Verder kan de bezoeker bij Dinges & Dinges onder meer dekstoelen van oude cruiseschepen en ongebruikte salons uit het begin van de vorige eeuw ontdekken.

Marcel Meulemeester heeft ook een heuse filmgeschiedenis aan posters voor bioskoopfilms bij elkaar verzameld. Ook die zullen te koop worden aangeboden. “Maar we willen meer doen dan alleen maar brocanterie,” benadrukt Bieke Smet. “Dinges & Dinges zal ook geregeld tentoonstellingen organiseren rond diverse thema’s. In eerste instantie is dat merkenkleding van Ines Raspoort, juwelen van Denise Hallez, keramiek van Leen Meskens, handtassen van Catharina-Catharina en schilderijen van Kris Van den Bossche.

De winkel zal voorlopig enkel op zondag open zijn. Geopend wordt op vrijdag 7 december om 14 uur. Ook op vrijdag 14 december is er een extra verkoopdag. De topproducten van de collectie zullen ook online bezichtigd kunnen worden op de website www.dingesendinges.be.

Posted in Uncategorized | No Comments »