repo21

Archive for November, 2007

Minder criminaliteit bij Antwerps bedrijfsleven

Posted by marcho on 15th November 2007

Het bedrijfsleven uit de provincie Antwerpen heeft de voorbije drie jaar het aantal diefstallen en inbraken licht zien achteruitgaan. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Politie, die tijdens een Studiedag “Veilig ondernemen” werden voorgesteld in de Provinciale Politieschool Antwerpen. Daarbij werd opgemerkt dat gerichte maatregelen de criminaliteitsgevoeligheid van bedrijven gevoelig kan doen afnemen.

Patrick Quintelier, veiligheidsadviseur Voka Kamer van Koophandel Mechelen, wees erop dat het bedrijfsleven in de arrondissementen Antwerpen en Turnhout het aantal diefstallen en inbraken heeft zien afnemen. In Mechelen werd er daarentegen een stijging vastgesteld. De gemeente met de grootste criminaliteit was Antwerpen, waar 35 procent van alle feiten uit de provincie werden opgetekend, gevolgd door Schoten, Wommelgem en Aartselaar.

In het arrondissement Antwerpen werden er drie jaar in totaal 1.671 diefstallen en inbraken vastgesteld. Dat was vorig jaar gedaald tot 1.151 vaststellingen. Turnhout zag een lichte daling van 1.524 feiten naar 1.354 vaststellingen. Mechelen steeg van 257 klachten naar 285 vaststellingen. De cijfers van Turnhout bevatten wel alle criminele feiten op de bedrijventerreinen van het arrondissement.

Patrick Quintelier wees erop dat bedrijventerreinen aan op- en afritten van een autosnelweg méér criminaliteitsgevoelig zijn. Ook zijn er meer misdrijven in bedrijvenzones met een dancing of winkelcentra. De meeste misdrijven gebeuren tijdens de nacht in het weekend en tijdens de kantooruren. Een toezicht door private bewaking tijdens de nacht doet de criminaliteit dalen.

Posted in Uncategorized | No Comments »