repo21

Archive for August, 2007

Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers

Posted by marcho on 29th August 2007

Tele-Onthaal, bekend van de gratis telefonische 106-hulplijn, is op zoek naar kandidaat-vrijwilligers. Tele-Onthaal staat dag en nacht open voor anonieme gesprekken voor mensen in nood. De organisatie is gestart medio de jaren 1975 en kent een zeer groot bijval bij de mensen die in een crisis of nood situatie bevinden. Vorig jaar kreeg Tele-Onthaal ongeveer 120.000 oproepen te verwerken en dat vraagt een groot aantal vrijwilligers.

Een vrijwilliger blijft gemiddeld acht jaar actief, waardoor de organisatie zijn bestand aan medewerkers regelmatig moet uitbreiden. De leeftijd van de vrijwilliger varieert tussen 21 tot 80 jaar. Zijn levenservaring speelt een grote rol. De belangrijkste eis bestaat erin te kunnen luisteren, het empatisch kunnen begeleiden van de oproeper. De vrijwilliger moet als het ware trachten in het vel van de oproeper te kruipen, om te weten wat er in die oproeper omgaat.

Kandidaat-vrijwilligers worden uitgenodigd voor een evaluatiegesprek. Daarna wordt hen gevraagd een opleiding te volgen, waar er een beoordelingsgesprek volgt. Wanneer dat een positief resultaat oplevert, wordt aan de vrijwilliger gevraagd om minstens vier uur per week de permanentie te doen. Geïnteresseerden kunnen zich bij Tele-Onthaal aanbieden via de gratis 106-lijn. Men kan ook terecht op de website www.tele-onthaal.be. (Felixcius)

Posted in Uncategorized | No Comments »