repo21

Archive for May, 2007

Milieuvriendelijke voertuigen op Steenplein Antwerpen

Posted by marcho on 25th May 2007

Op zaterdag 26 mei zondag 27 mei wordt op het Steenplein in Antwerpen de derde editie van de beurs Ecomobiel georganiseerd. Op deze tweedaagse beurs worden uitsluitend milieuvriendelijke transport- en vervoermiddelen aan het publiek voorgesteld. Ecomobiel toont daarbij initiatieven van particulieren en bedrijven die als alternatief kunnen dienen voor energieverslindende en vervuilende voertuigen.

Tijdens Ecomobiel stellen diverse bedrijven fietsen, plooifietsen, bakfietsen, fietsen met elektrische hulpmotor, elektrische scooters en auto’s en bestelwagens aangedreven met electromotoren voor. De initiatiefnemers hebben bovendien een parcours voorzien waarop bezoekers gratis proefritten kunnen maken. “Deze praktische kennismaking kan alle bezoekers meer inzicht verschaffen over de toepassingsmogelijkheden van ecomobielen in een stad als Antwerpen,” voeren ze aan.

Tevens zullen er ook voor de eerste keer ook een aantal organisaties aanwezig zijn om hun mobiliteits- en energiebesparende oplossingen te promoten. De initiatiefnemers en exposanten geven aan de bezoekers ook advies over de mobiliteitsoplossingen die ze voorstellen. “Aspecten als toepassing, kostprijs, onderhoud, verbruik, veiligheid, actieradius, snelheid, regelgeving, gebruik van verschillende soorten batterijen en groene stroom zullen daarbij allemaal aan bod komen,” wordt er opgemerkt.

In première voor het vasteland wordt ook de futuristische Modec voorgesteld, een elektrische Britse vrachtwagen van meer dan vijf ton. De Modec kreeg trouwens al een rol in de film ‘Breaking and Entering’ met Jude Law. Ecomobiel duurt van 10 uur en 18 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie kan verkregen worden op de website www.ecomobiel3.be.

Posted in Uncategorized | No Comments »